Pravi moški bez kabla

71zi2OJhHbL._SX679_

Vsled nedavno minulemu dnevu mladosti sem sprejel monumentalno življenjsko odločitev. Postal bom pravi moški. A za razliko od kakšnega popularneža, ki vsako leto izda svoj koledar in je vesel da je pravi moški že ves čas, sem segel po radikalnemu pristopu. V petek popoldne sem se namreč napumpan z testosteronom odpravil v priljubljeno trgovino za moške, ki si želijo prave akcije. Šel sem v Bauhaus.

Odraslost in doraslost neizogibno razkrijeta dve merili. Prvo, ko se v soboto zjutraj nehaš hvaliti pod kakšnim kotom si prišel domov. Še bolj pa drugo, ko v petek popoldne namesto lubrikanta in viskija kupuješ kosilnico in kalcijeve šumeče tablete. Ker veš da bo v kolenih bolelo. Vsled dolgoletnim težavam z dolžino in posledičnim zapletanjem kabla, sem se v duhu časa odločil seči po brezžični kosilnici s silovito zmogljivimi lionskimi baterijami. Povedano drugače – omislil sem si Teslo med kosilnicami. Trendovski podvig je bil z radostjo zabeljen še toliko bolj, ker je bila izbrana naprava za gojenje zavisti sosedov cenovno zelo ugodna. Sumljivo ugodna.

A še preden sem travojedo Teslo vzel iz škatle, sem teslo izpadel tudi sam. V testosteronskem zaletu sem segel po baterijski kosilnici, ki so se jo vrli trgovci odločili tržiti podobno kot vibrator v seks shopu –  brez baterij. Tako kot na škatli avtomobilčka na daljinsko upravljanje za male otroke, je tudi na škatli te kosilnice za velike otroke pisalo, da baterije niso del paketa. Neučakani otroci ne berejo. Soočen s potencialno nepokošeno travo in nepotešeno moškostjo, sem sklenil zmagoviti povratek za prodajni pult.

Slehernik, ki je imel kadarkoli opravka s prodajalci ali prodajalkami ve, da obstajajo bolj zainteresirani in manj zaintresirani za potrebe kupcev. Dama, ki je vegetirala za pultom, ki sem ga skbno izbral jaz, je bila na lestvici živahnosti in interesa nekje med ravnokar pokopanim truplom in medvedom na zimskem spanju. Najbolj neprodajno usmerjeno bitje na tej strani Alp. Njena trudna buča se tudi po iskreni prošnji za baterije ni dvignila izza pulta. Se pa je zato silovito povzdignil moj pritisk, ko je zabrundala, da baterij nimajo in me poslala na drug konec mesta.

Vedel sem, da gre lahko zadeva le še navzgor, zato sem se urno in strumno odpravil neposredno k baterijskemu viru. Tam me je pričakala poskočna in razigrana mlada dama, katere baterije so bile – poleg njene prsne konstitucije –  vidno napolnjene. Z enim izkušenim pogledom na mojo srajco cvetličnega motiva, nežne roke nevajene ročnega dela in mehak pogled zmedenega dečka ki želi postati dec, me je v sekundi instinktivno umestila v pravi segment kupcev. V enem zamahu mi je uspešno ponudla paket baterij za hitro polnjenje in dve bateriji, kar mi bo zagotovilo dovolj moči za košnjo nogometnega stadiona, ter s tem neusmiljeno pokosila moj transakcijski račun.

Poln energije in prazen evrov sem priskakljal domov, ter družini naznanil preskok v dobo vrtnih opravil, ko bom vse kar se od moškega na vrtu pričakuje dosegel brez mahanja s kablom. A namesto bučnega aplavza in nebrzdanega navala na novo sproženi testosteron, sem fasal sedenje pred polnilcem, kjer sem lahko le nemo čakal, kdaj bodo ozelenele črtice na baterijah in stanje na računu.

 

One thought on “Pravi moški bez kabla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s